پخش زنده
دانلود اپلیکیشن اندروید دانلود اپلیکیشن اندروید
English عربي
5126
-
الف
+

جشنواره فیلم وارش در ایستگاه پایانی

نهمین جشنواره بین‌المللی فیلم وارش با معرفی نفرات برتر به کار خود پایان داد.

نهمین جشنواره بین‌المللی فیلم وارش با معرفی نفرات برتر به کار خود پایان داد.

به گزارش آی‌فیلم به نقل از روابط عمومی جشنواره، آیین اختتامیه نهمین جشنواره بین‌المللی فیلم وارش با معرفی برگزیدگان بخش‌های مختلف جمعه ۱۳ اردیبهشت ماه در مجتمع فرهنگی سینمایی وارش شهرستان بابل برگزار شد.

در ابتدای این مراسم، پس از قرائت قرآن کریم توسط قاری بین‌المللی ابوالفضل بهرام‌پور و پخش سرود جمهوری اسلامی ایران و کلیپ سلام امام رضا (ع)، تیزر این جشنواره که شامل تصاویری از فیلم «خانه دوست کجاست» عباس کیارستمی است، نمایش داده شد.

در ادامه، مجری مراسم محمدرضا شهیدی‌فر از محمود شالویی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مازندران و رییس شورای سیاستگذاری نهمین جشنواره بین‌المللی فیلم وارش دعوت به سخنرانی کرد.

محمود شالویی، مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران و رییس شورای سیاستگذاری نهمین جشنواره بین‌المللی فیلم وارش، ضمن خوش آمدگویی به حضار بیان کرد: جشنواره فرهنگی، هنری و بین‌المللی وارش در استان مازندران نهمین دوره خود را در حالی آغاز کرد که در سالگرد شهدای خان‌طومان هم قرار داریم. خوب است یادآور شویم افتتاحیه جشنواره وارش با نمایش فیلمی ارزشمند از یک شهید ارزشمند مازندرانی کار خود را آغاز کرد. نباید انتظار داشته باشیم وارش دچار توقف و تعطیلی شود. توقف چهار سال گذشته اگرچه باعث فراموشی جشنواره شده بود، اما احیای دوباره جشنواره نزدیک به ۷ ماه طول کشید و نتیجه‌بخش بود.

وی افزود: بیش از سه هزار اثر به این جشنواره راه پیدا کرد و انتخاب از بین این تعداد اثر دشوار بود. وقتی از هیات داوران پرسیدیم سطح جشنواره را چگونه ارزیابی کردید، همه اذعان داشتند که آثار با کیفیتی بسیار بالا بودند و این جشنواره زیربنای مستحکم فرهنگی و هنری دارد. این مجتمع به یمن جشنواره وارش بازسازی شده و طبیعی است وقتی دبیرخانه دائمی فعالیت کند، دیگر تعلل و خدشه در جشنواره وارد نخواهد شد و امیدوارم پویا به کار خود ادامه دهد.

شالویی خاطرنشان کرد: امروز در خطبه‌های نماز جمعه حجت‌الاسلام و المسلمین روحانی، امام جمعه بابل، هم از این رویداد قدردانی کردند و این امر رسالت ما را سنگین‌تر می‌کند. از همه دستگاه‌هایی که برای برگزاری این جشنواره تلاش کردند سپاسگزارم. همچنین از آقایان صانعی‌مقدم و طباطبایی‌نژاد که از آغازگران این رویداد بودند و همه دست اندرکاران جشنواره تشکر می‌کنم.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مازندران عنوان کرد: مسئولان استانی و شهرستان بابل همراهی معنوی خوبی با ما داشتند و برخی هم حمایت‌هایی مادی داشتند. از تمام مسئولان استانی، فرماندار بابل، نمایندگان بابل در مجلس شورای اسلامی و استاندار و به ویژه از امام جمعه محترم شهر بابل که در برخی جلسات ما هم حضور پیدا کردند سپاسگزارم. این جشنواره برای شکل‌گیری نیاز به حمایت‌های بسیار داشت.

وی در پایان بیان کرد: جشنواره وارش تنها در حوزه سینما فعالیت نکرد و تنها بخشی از این جشنواره سینما بود و برنامه‌های جانبی بسیاری هم داشت. در نگارخانه‌ها آثار زیبایی نمایش داده شد و کارگاه‌های تخصصی و مراسم آیینی همه حکایت از این داشتند که جشنواره وارش به خوبی برگزار شده است.

در ادامه، بعد از نمایش گزارشی تصویری از روند برگزاری جشنواره، مهدی قربان‌پور، دبیر نهمین جشنواره بین‌المللی فیلم وارش، روی سن رفت.

قربان‌پور بیان کرد: اهالی فرهنگ و هنر و رسانه‌ها بسیار کمک کردند تا این جشنواره جایگاه واقعی خود را پیدا کند.

وی ضمن تقدیر و تشکر از تمام دست اندرکاران این دوره از جشنواره، عنوان کرد: ما امروز مهمان داریم و من به همین دلیل چندان صحبت نمی‌کنم و امیدوارم بتوانیم با کمک همدیگر دهمین جشنواره بین‌المللی فیلم وارش را برگزار کنیم.

دبیر جشنواره همچنین از نیروهای داوطلب و دست اندرکاران این جشنواره و به ویژه کسانی که کارشان تاثیرگذار است اما شاید دیده نشود، تشکر کرد.

همچنین کلیپ معرفی مشاوران انتخاب بخش مسابقه ملی و هیات انتخاب بخش مسابقه بین‌الملل نمایش داده شد. در کلیپ دیگری نیز داوران بخش‌های مسابقه ملی و مسابقه بین‌الملل معرفی شدند.  

حسین حسن‌نژاد، معاون سیاسی، اجتماعی و امنیتی استانداری مازندران، نیز با بیان این که امروز سخت نیازمند به گفتن و شنیدن هستیم، بیان کرد: این که بتوانیم با درست گفتن و درست شنیدن زمینه تعالی و رشد خود را ایجاد و در سایه آگاهی زندگی کنیم، مهم است. برای گفت و گو صرفا به زبان نیاز نداریم و باید از همه ابزارها استفاده کنیم و یکی از این ابزارها حتما هنر است.

وی افزود: باید به تمام بخش‌های هنر توجه جدی کنیم. جشنواره فیلم وارش توانست فرصتی ایجاد کند که توانایی ما برای گفتن و شنیدن و تفاهم افزایش پیدا کند و به همه دست اندرکاران جشنواره خسته نباشید می‌گویم. در این جشنواره با ملت‌های دیگر حرف زدیم و آن‌ها هم با ما حرف زدند. وقتی نیمی از آثار این رویداد از کشورهای خارجی است، به این معناست که جشنواره توانسته مرزهای کشور را درنوردد و گستره وسیعی برای گفتن و شنیدن ایجاد کند.

حسن‌نژاد عنوان کرد: باید امروز از هنرمندانی یاد کنیم که برای همیشه ماندگار هستند و آن‌ها شهیدانند. همچنین اگر پیگیری استاندار نبود شاید ضعف‌هایی در جشنواره به وجود می‌آمد و البته از تمام برگزارکنندگان جشنواره تقدیر و تجلیل می‌کنم. امیدوارم همه بتوانیم برای گفتن و شنیدن فرصت و وقت بیشتری بگذاریم.

پخش تصاویر و گفته‌هایی از زنده‌یاد داوود رشیدی هنرمند اهل مازندران و بازیگر فقید سینما، تئاتر و تلویزیون بخش بعدی این مراسم بود.

با حضور احترام برومند همسر داوود رشیدی، لیلی رشیدی و محمدرضا اصلانی روی سن، نشان داوود رشیدی نیز به علی دنیوی ساروی فیلمساز، فیلمنامه‌نویس، نمایشنامه‌نویس تئاتر و رادیو، گوینده، بازیگر و کارگردان رادیو و مدرس تعلق گرفت.

علی دنیوی ساروی متولد ۱۶ آذر ۱۳۴۵ در ساری و دارای مدرک کارشناسی مطالعات ارتباطات اجتماعی است. وی آثار نمایشی رادیویی بسیاری را تاکنون نوشته که کارگردانان مطرحی چون صدرالدین شجره، بهزاد فراهانی، ژاله علو، مجید حمزه، و رضا عمرانی کارگردانی کرده‌اند.

احترام برومند در سخنانی کوتاه با تقدیر و تشکر از مسئولان ارشاد مازندران و جشنواره بین‌المللی فیلم وارش گفت: متشکرم که سالنی را به نام داوود رشیدی در بابل نامگذاری کردند. امیدوارم این سالن مایه خیر و برکت باشد و ما هم بتوانیم از اجراهای آن حمایت کنیم.

وی با اشاره به معیارهای اهدای نشان داوود رشیدی بیان کرد: امسال خواهش کردم اجازه بدهند نشان داوود رشیدی را به یک هنرمند مازندرانی اهدا کنیم. به ویژه معیار ما این بود که این هنرمند در سرزمین خودش فعالیت کرده باشد و شخصیتی که انتخاب کردیم همان ویژگی‌ها و صفاتی را داشت که دنبالش بودیم.

علی دنیوی ساروی نیز با حضور روی سن گفت: بسیار هیجان‌زده‌ام که در محضر هنرمندان شریف استان مازندران و کشورمان هستم و از خانواده داوود رشیدی و برگزارکنندگان جشنواره بین‌المللی فیلم وارش به خاطر انتخاب‌شان سپاسگزارم.

اجرای موسیقی توسط کیوان ساکت در آیین اختتامیه نهمین جشنواره بین‌المللی فیلم وارش بخش بعدی این مراسم بود.

در ادامه الهه نوبخت، مدیر بخش بین‌الملل جشنواره، برای اهدای جوایز بخش مسابقه بین‌الملل روی سن رفت.

نوبخت با خوشامدگویی به مهمانان، از سرگئی دوروتسوی، مهرداد اسکویی و بهمن آقایی دعوت به حضور روی سن کرد.

برگزیدگان بخش مسابقه بین‌الملل معرفی شدند:

«نظریه غروب» به کارگردانی رومن سوکولف از روسیه به عنوان بهترین فیلم انیمیشن بخش مسابقه بین‌الملل معرفی شد.

کارگردان این اثر با تشکر از هیات داوران بیان کرد: از دریافت این جایزه و حضور در ایران بسیار خوشحالم.

هیات داوران در این بخش از فیلم «افسانه کرم هفتواد» به کارگردانی اصغر صفار و عباس جلالی‌یکتا از ایران نیز تقدیر کردند.

جایزه بهترین مستند جشنواره به طور مشترک به دو فیلم «۱۳ کیلومتر» به کارگردان ولادیمیر تالکین از قزاقستان و «کهکشان بزرگ» به کارگردانی کی سنیا الیان از روسیه اختصاص یافت.

ورونیکا دوروتسوی، فرزند سرگئی دوروتسوی، جایزه «کهکشان بزرگ» را به نمایندگی از صاحب اثر دریافت کرد.

همچنین هیات داوران این بخش از شخصیت اصلی فیلم «بافنده» به کارگردانی محمد آیریک از افغانستان تقدیر کردند.

جایزه بهترین فیلم داستانی در بخش مسابقه بین‌الملل به «آوای تنبور» به کارگردانی انیسا صبیری از تاجیکستان تعلق گرفت.

جایزه ویژه هیات داوران این بخش نیز برای فیلمبرداری فیلم «ایمان» به کارگردانی تاتیانا فدورووسکایا از روسیه اهدا شد.

آنتون لابچنکو، آهنگساز و موسیقیدان روسی، جایزه فیلم «ایمان» را به نمایندگی از صاحب اثر دریافت کرد.

جایزه ویژه هیات داوران برای بهترین فیلم به «تکلیف» ساخته علی فراهانی از ایران تعلق گرفت.

فراهانی پس از دریافت جایزه خود گفت: کاش فضایی در مازندران فراهم شود تا علاقه‌مندان به سینما در بابل و سایر شهرها حتی در حد یک یا دو سانس فیلم های کوتاه در سالن‌های سینما ببینند.

مهرداد اسکویی نیز بیان کرد: خوشحالم که در کنار چهره‌های مطرح جهان فیلم‌های شما را به داوری نشستم. خوشحالیم که استان عزیز مازندران و شهر بابل با برگزاری جشنواره بین‌المللی فیلم وارش پرچمدار حرکتی عظیم شده است و امیدواریم این جشنواره سال‌های سال برقرار و پایدار بماند.

نوبخت، مدیر بخش بین‌الملل نیز بیان کرد: مهم است که جریان‌سازی جشنواره بین‌المللی فیلم وارش مثل تمام جشنواره‌های بزرگ دنیا که به نام و در شهرها برگزار می‌شوند، موفق بوده است. سعی کردیم این جریان سازی را در کشورهای منطقه نیز انجام دهیم و امیدوارم نتیجه‌بخش بوده باشد.

در ادامه ابراهیم مختاری و سید محمدمهدی طباطبایی‌نژاد، رییس مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی، برای تقدیر از فرشاد فداییان به پاس یک عمر فعالیت مستمر وی در حوزه سینمای مستند به روی سن رفتند.

ابراهیم مختاری، محسن جهانشاهی رییس بنیاد نخبگان مازندران، قربانعلی ولی‌زاده معاون استاندار مازندران و فرماندار ویژه شهرستان بابل جهت اهدای جایزه بخش ویژه جنگل‌های هیرکانی روی صحنه حاضر شدند.

در این بخش، یاسر طالبی تهیه‌کننده مستندهای «نفس آخر» جایزه بهترین فیلم را به همراه لوح تقدیر یونسکو و مبلغ ۴۰ میلیون ریال دریافت کرد.

الهه نوبخت به نمایندگی از طالبی که در ایران حضور نداشت، جایزه وی را دریافت کرد.

جایزه بهترین کارگردانی مستند نیز به همراه لوح تقدیر یونسکو و مبلغ ۳۰ میلیون ریال به رضا مجلسی کارگردان مستند «به کجا می‌رویم» تعلق گرفت.

جعفر گودرزی، محمدرضا مقدسیان و الهام حسامی، نمایندگان انجمن منتقدان و نویسندگان سینمای ایران، برای اهدای جایزه انجمن منتقدان روی سن رفتند.

انجمن منتقدان و نویسندگان سینمایی ایران تندیس بهترین مستند را به «اسرار دریاچه» به کارگردانی آرمین ایثاریان و تندیس بهترین فیلم داستانی را به «تلقین» به کارگردانی اشکان خلیل‌نژاد اهدا کرد.

محمدرضا مقدسیان، داور نشان انجمن منتقدان و نویسندگان سینمایی نیز بیان کرد: باید از مستندها و فیلم‌های خوبی که در این جشنواره نمایش داده شد، تشکر کنم.

همچنین بابک بهداد، مهدی باقری و سعید تارازی، نمایندگان انجمن صنفی کارگردانان سینمای مستند، برای اهدای جایزه انجمن صنفی کارگردانان سینمای مستند روی سن رفتند.

نشان انجمن صنفی کارگردانان سینمای مستند نیز به فیلم «پسران سندباد» به کارگردانی رضا حائری تعلق گرفت.

سعید تارازی با قرائت بیانیه هیات داوران این نشان گفـت: هیات داوران این نشان پس از بررسی ۲۷ فیلم مستند منتخب بخش ملی جشنواره وارش و با توجه ویژه به آیین‌نامه این جشنواره، در نهایت به پنج نامزد رسیدند. این مستندها با موضوع مردم‌شناسی هستند و با توجه به گستردگی تعاریف جدید فیلم مردم‌شناسی به صورت کلی‌تر در چارچوب انسان‌شناسی تصویری قرار می‌گیرند.

وی افزود: فیلم‌های مردم‌شناسی علاوه بر مرور تحقیقات مردم‌نگاری به تحلیلی از وضعیت با نگاه علمی توجه دارند. کارگردان فیلم مردم‌شناسی نگاه علمی خود را فراتر از نگاه فیلمسازانه قرار می‌دهد. زاویه نگاه فیلمساز مردم‌شناس عمیقا درگیر تحلیل علمی از موضوع مردم‌شناسانه است.

تارازی فیلم‌های «نواجش» به کارگردانی شهروز توکل، «اهل آب» به کارگردانی آزاده بیزارگیتی، «پسران سندباد» ساخته رضا حائری، «قارشلق »به کارگردانی رضا غلامی‌مطلق و «هم جا» به کارگردانی مهدی قنواتی را به عنوان نامزدهای دریافت این نشان معرفی و عنوان کرد: داوران تصمیم گرفتند با توجه به این که مهدی اسدی عضو هیات‌مدیره انجمن صنفی است و حسین ریگی در جشنواره رشد نشان انجمن را دریافت کرده، دو فیلم «جمعه قالی» و «فصل بادهای گرم» را از چرخه داوری کنار بگذارند و نشان عالی انجمن صنفی کارگردانان سینمای مستند ایران را به رضا حائری کارگردان مستند «پسران سندباد» اهدا می‌کنند.

الهام حسین‌زاده و امیر توده‌روستا، نمایندگان انجمن صنفی فیلم کوتاه ایران (ایسفا)، نیز برای اهدای جایزه ایسفا روی سن حاضر شدند.

نشان ویژه انجمن فیلم کوتاه ایران به فیلم «گاو آمریکایی» به کارگردانی فاطمه طوسی تعلق گرفت.

طوسی پس از دریافت جایزه‌اش گفت: امیدوارم سال آینده مردم به لحاظ اقتصادی آنقدر شرایط‌شان خوب باشد که سالن‌های سینما همیشه پر باشد.

توده‌روستا نیز توضیح داد: نشان ایسفا را هیات‌داورانی متشکل از الهام حسین‌زاده، امید عبداللهی و کاظم ملایی اهدا کرده‌اند.

محمدرضا اسحاقی، نوازنده دوتار گرجی و آهنگساز مازندرانی، در اختتامیه نهمین جشنواره بین‌المللی فیلم وارش به اجرای موسیقی پرداخت.

در ادامه، برگزیدگان بخش مسابقه «ترنه وا» شامل فیلم‌هایی با محوریت جغرافیای مازندران در اختتامیه نهمین جشنواره بین‌المللی فیلم وارش معرفی شدند.

هیات داوران هیچ اثری را شایسته دریافت جایزه بهترین فیلم پویانمایی و بهترین فیلم داستانی در بخش مسابقه «ترنه وا» نهمین جشنواره بین‌المللی فیلم وارش ندانستند، اما محمد عسگرخواه برای کارگردانی فیلم «خالو اسداله» لوح «ترنه وا» به همراه مبلغ ۳۰ میلیون ریال را در بخش بهترین مستند مسابقه «ترنه وا» دریافت کرد.

جایزه ویژه هیات داوران این بخش نیز به مبلغ ۳۰ میلیون ریال به علیاحمد زرین‌کلایی کارگردان مستند «بر فراز صخره‌های مرتفع» و جواد وطنی تهیه‌کننده فیلم مستند «ورس» اختصاص یافت.

در ادامه جهانگیر نصری‌اشرفی، نیما جاویدی، امیر توده‌روستا، مهدی منیری و طناز طباطبایی، اعضای هیات داوران بخش ملی، برای اهدای جوایز این بخش روی صحنه رفتند.

طناز طباطبایی به جای قرائت بیانیه هیات داوران، نکته‌ای را یادآوری و بیان کرد: من و دیگر اعضای هیات داوران ترجیح دادیم نکته مهمی را در این مراسم بگوییم. بابل از اولین شهرهایی بوده که سینما در آن افتتاح شده است، اما متاسفانه ۴ سینما در آن در دهه گذشته تخریب شده و پارکینگ طبقاتی جای آن‌ها را گرفته است؛ اما قول داده شده مجتمع‌های فرهنگی و تجاری ساخته شوند که صاحب سینما باشند و امیدوارم این گفته مسئولان در حد قول باقی نماند و عملی شود. خیلی بد است جای سینما، پارکینگ طبقاتی ساخته می‌شود!

برگزیدگان بخش مسابقه ملی نیز به شرح زیر معرفی شدند:

بهترین تحقیق و پژوهش

آرمین ایثاریان برای تحقیق مستند «اسرار دریاچه» تندیس جایزه بهترین تحقیق و پژوهش به همراه دیپلم افتخار و مبلغ ۴۰ میلیون ریال را دریافت کرد.

بهترین فیلمنامه داستانی

تندیس جشنواره به همراه دیپلم افتخار و مبلغ ۴۰ میلیون ریال برای بهترین فیلمنامه داستانی به رضا جمالی برای فیلمنامه «صدای سارا» رسید.

بهترین کارگردانی پویانمایی

تندیس جشنواره به همراه دیپلم افتخار و مبلغ ۵۰ میلیون ریال برای بهترین کارگردانی پویانمایی به ملیحه غلام‌زاده کارگردان فیلم «کلاف» رسید.

بهترین کارگردانی مستند

الهام معروفی برای فیلم «۳۳۰ سی‌سی خاطره» تندیس جشنواره به همراه دیپلم افتخار و مبلغ ۵۰ میلیون ریال را در بخش بهترین کارگردانی مستند دریافت کرد.

معروفی بعد از دریافت جایزه‌اش عنوان کرد: از مردم مظلوم جنوب و خوزستان یاد می‌کنم که درگیر سیل بودند و شاید برای ما این غم قابل درک نباشد که آن‌ها یک بار زندگی‌شان را در جنگ از دست داده‌اند و بار دیگر در سیل.

وی از مهرداد اسکویی، محمدرضا اصلانی، ابراهیم مختاری و پیشکسوتان مستند تشکر کرد.

بهترین کارگردانی داستانی

فاطمه طوسی برای فیلم «گاو آمریکایی» تندیس جشنواره به همراه دیپلم افتخار و مبلغ ۵۰ میلیون ریال، عنوان بهترین کارگردانی داستانی را به خود اختصاص داد.

طوسی جایزه‌اش را به پدرش اهدا کرد و گفت: با این که از او فاصله زیادی دارم و آرزو می‌کنم روزی در این جمع این لحظه را ببیند، این جایزه را به پدرم تقدیم می‌کنم.

جایزه ویژه دبیر جشنواره

مهدی قربان‌پور دبیر نهمین جشنواره بین‌المللی فیلم وارش بیان کرد: جشنواره نهم با حضور بهترین‌ها برگزار شد. با احساس بسیار خوب و ویژه‌ای که دارم به دو فیلم جایزه ویژه اهدا می‌کنم.

جایزه دبیر جشنواره به همراه مبلغ ۳۰ میلیون ریال به شهروز توکل کارگردان مستند «نواجش» و هادی احمدی کارگردان فیلم «دادا سلطنه» اهدا شد.

شهروز توکل کارگردان «نواجش» جایزه خود را به همسرش تقدیم نمود. همچنین منوچهر جهانی به نمایندگی از هادی احمدی جایزه این هنرمند را دریافت کرد.

بهترین فیلم

فیلم مستند «اسرار دریاچه» به تهیه‌کنندگی آرمین ایثاریان نیز تندیس جشنواره به همراه دیپلم افتخار و مبلغ ۶۰ میلیون ریال را دریافت کرد.

آرمین ایثاریان بعد از دریافت جایزه‌اش گفت: جایزه انجمن منتقدان و نویسندگان سینمای ایران و بهترین فیلم مستند و دیگر جوایز این جشنواره برایم بسیار جذاب بود. امیدوارم همیشه شاد و تندرست باشید.

جایزه ویژه محمود شالویی رییس شورای سیاستگذاری نهمین جشنواره بین‌المللی فیلم وارش نیز به فیلم «لوتوس» به کارگردانی محمدرضا وطن‌دوست تعلق گرفت. محمدرضا وطن‌دوست از دریافت این جایزه ابراز خرسندی کرد.

محمود شالویی نیز بیان کرد: بی‌انصافی است اگر در این شب از مهدی قربان‌پور تشکر نکنم. به پاس زحمات او و به دلیل این که من از او برای احیای جشنواره فیلم وارش دعوت کرده بودم، از دبیر جشنواره تقدیر می‌کنم.

قربان‌پور ضمن تشکر از شالویی عنوان کرد: من هنگام برگزاری دوباره این جشنواره در برخورد با آقای شالویی احساس نمی‌کردم صرفا با یک مدیر در ارتباطم، بلکه ایشان را انسانی فرهیخته و دغدغه‌مند دیدم. امیدوارم به عنوان سرمایه‌ای ملی به این اتفاق بزرگ در استان مازندران استمرار ببخشند.

نهمین جشنواره بین‌المللی فیلم وارش از ۹ تا ۱۳ اردیبهشت ماه در بابل، رامسر و ساری برگزار شد.

 ه خ/ م گ

نظر شما
ارسال نظر